dijous, 28 de juliol del 2011

Madalenes de nabius

Bon dia,

Una vegada en una conversa informal amb uma companya de Madrid, li vaig comentar que per on jo visc, no es fàcil trobar nabius frescos i normalment els havia de comprar congelats, barrejats amb d’altres fruites del bosc.

La meva sorpresa va ser quan ahir, un altre company, va apareixer amb una safateta de nabius en perfecte estat, després de fer 600 km dins d’una maleta.

Madalenes amb nabius
Clar, les ocasions són per aprofitar-les, i com que a mi qualsevol petita excusa em serveix per a treure els pots dels armaris de la cuina, he preparat aquestes madalenes amb nabius.

Són molt bones i ideals per fer amb l’ajuda dels nens. Us posso la recepta:

Qué necessito?
80gr de mantega
100 gr de sucre
30 ml (2 cullerades) de llet
1 ou gran
100 gr  de farina + llevat
75 gr de nabius

Com ho faig?
Preescalgo el forn  a 180º

En un bol gran barrejo el sucre i la mantega a temperatura ambient, fins que la mescla sigui homogènia. (Es pot fer servir una amassadora elèctrica). Afegeixo l’ou i segueixo mesclant. Després afegeixo la llet i torno a mesclar.

Un cop està tot ben lligat, afegeixo la farina (mesclada amb el llevat) fer servir un sedaç i segueixo mesclant.

Per últim, afegeixo els nabius i mesclo amb compte que no es trenquin,

Omplo els motlles de les madalenes (fins a 2/3 de la seva capacitat, aprox) i els coc al forn durant 15-20 minuts.

Un cop són cuits i començant a agafar un color daurat els trec del forn i els deixo refradar.

Muchas gracias Isabel, por los arándanos y también a ti Luis por traerlos con tanto cuidado!

1 comentaris:

Karma ha dit...

Holaaa, em sembla una idea molt original! jeje desde petits i ja els hi possem els colors eh? :)
Petons wpa! al meu blog estem de sorteig per si vols participar!

 
template by suckmylolly.com