dimecres, 20 de juny de 2012

Recepta Orxata (sense sucre)


Quan arriva el calor, a casa comença la temporada de l’orxata.
Cada setmana, intento preparar 2 litres, encara que hi ha setames que no trobo l’ocasió, que molt rarament duren a la nevera més de 2 dies (sembla que s’evapori)

Per on jo visc, no és fàcil trobar orxata de qualitat sense sucre, a vegades al súper hi ha orxata sense sucre pasteuritzada, però no és el mateix, així que com que no estàvem dispossats a no pendre orxata a l’estiu, fa anys que a casa tenim la temporada de l’orxata. 

Crec que  la recepta d’aquesta entrada es la que més vegades he explicat, escrit i/o enviat, així que aquí us la deixo per si us animeu a provar-la. Amb aquesta recepta tatn es pot fer orxata amb sucre com sense sucre fent servir edulcorants.
  
QUE NECESSITO?
250 gr de xufles
150 gr de sucre (o l’equivalent d’edulcorant liquid o en pols)
1 litre d’aigua
Una mica de canyella en branca
1 mica de pell de llimona.
Paciència i hores d’espera

 COM HO FAIG?
Possar les xufles en remull en aigua suficient per a que quedin més que cobertes.
Esperar 12 hores (pots anar fent altres coses, no cal mirar-les tota l’estona). Si són més de 12 hores no passa res.Escorrer les xufles, rentar-les i quan l’aigua ja sorti neta escorrer-les bé i triturar-les 
Possar-les en un pot recobertes de mig litre d’aigua i remanar-les un parell de minuts, per a que l’aigua comenci a dissoldre la xufa.
Esperar 2 hores (Idem qeu quan hem esperat 12 hores), Si és més estona no passa res, però si per raons logístiques han d’estar molt més de 3 hores, guardar-les a la nevera.
Ara ja tenim orxata concentrada i xufles triturades. Colar les xufles primer  per un colador (si és xinés t’anirà millor) i després a través d’un drap humit. Aproximadent s’obté uns 400 g d’orxata concentrada.
Afegir a l’orxata el mig litre d’aigua restant  sense deixar de remanar i després el sucre i la canyella i la pell de llimona.
Guardar l’orxata destapada dins de la nevera i esperar a que estigui fresqueta.
Abans de pendre remanar-la sempre amb una cullera per homogenitzar.


Aguanta 3 dies bé, però al segon dia cal treure-li la pell de llimona per evitar que es faci agra abans d’hora. 
template by suckmylolly.com