Si hi ha un dolç que relacioni amb viatges és l’anglés After
Eight, ja que quan era petita i algú marxava de viatge, podia tornar amb una
caixeta d’aquestes xocolatines farcides de menta. I quan jo marxava, també en
portava.
L’altre dia revisant receptes vaig trobar aquesta i com que
tenia tots els ingredients a casa, no em vaig poder estar de provar-la. Tot un
èxit.
He de dir que els ingredients, com podeu comprovar no són
molt habituals, a no ser que prepareu a casa la pasta Fondant per decorar pastissos, aleshores,
segur que els teniu.
Ingredients
Per
a la crema de menta
- · 375 Sucre
- · 165 ml de llet
- · 100 gr de glucosa (aprox 65 ml)
- · 15 ml de glicerina
- · Essència de menta (1-2 cullerades)
- · Colorant verd
Per la cobertura:
- · 250 gr de xocolata fondant
- · 1 cullerada de mantega
Com es fa:
Posa tots els ingredients de la crema de menta excepte
l’aroma i el colorant en un pot que pugui anar al foc i escalfa-ho a foc lent remenant
fins que es dissolgui el sucre. Un cop dissolt el sucre no cal remenar més i
l’has de deixar al foc fins que la mescla tingui la textura de bola tova. Jo
faig servir un termòmetre fins a 118C.
Ho treus del foc i afegeixes la menta i el colorant. Com que
cada essència té una concentració diferent, és millor afegir primer una cullerada
i provar el gust, si t’ agrada més fort, posar-hi més o si us està be no cal.
Jo vaig fer servir la Home Chef i hi
vaig posar 2 cullerades.
Posa la mescla en un bol i remena amb la batedora elèctrica
per a que es refredi i hi entri aire. La mescla passarà de transparent a opaca.
Aleshores ho poses sobre el marbre que tingui una mica de
sucre glas per a que no s’enganxi i ho amasses amb compte de no cremar-te,
tindrà la consistència del fondant.
Ho estires amb el corró fins que tingui un gruix de 6mm. Ho
talles amb un cortapastes rodó d’uns 3-4 cm.
Cobertura.
Desfàs la xocolata al microones o al bany Maria i hi
afegeixes la mantega.
Un cop desfeta, hi submergeixes un a un les pastes de menta
per a cobrir-ho amb la xocolata. Les treus i les poses sobre una reixeta que es
refredi i caigui l’excés de xocolata.
1 comentaris:
Ohhh!! aquelles xocolatines tant bones... Gràcies Lourdes.
Publica un comentari a l'entrada