dimecres, 19 de setembre de 2012

Galetes de Papallones i Pastissos

Hola,

He de dir que tinc el blog una mica abandonat, i és que no he tingut massa temps per res últimament.

Galetes Pastissos
Aprofitant un moment, us ensenyo unes galetes que vaig preparar en plena onada de calor, per refrescar una mica la casa, vaig decidir encendre el forn!

Com podeu veure les galetes són molt diferents, unes papallones i uns pastissos, res a veure les unes amb les altres.

Com ja havia dit anteriorment us posso la recpeta de les galetes. Són molt fàcils i queden molt bé.

QUÉ NECESSITO PER FER 1 KG DE GALETES:

250 gr de mantega
250 gr de sucre (normal o glas, com es prefereixi)

Galetes Papallones




1 polsim de sal
1 ou gran o 1 petit + 1 rovell
500 gr, més o menys de farina blanca.
Canyella, ratlladura de llimona, café o el que es vulgui per aromatitzar les galetes.


QUINS ESTRIS HE DE FER SERVIR:
Safata i paper de forn.
Corrió
Bol per a mesclar els ingredients
Batedora-amassadora (opcional)
Microones (opcional)

COM HO FAIG:
1) Preparar la massa

a) En un bol gran , o en el bol de la batedora eléctrica, possar la mantega a temperatura ambient. Si està freda de la nevera es pot possar una mica en el microones.
b) Afegir-hi el sucre i la sal i remanar-ho bé.
c) Quan la mescla estigui uniforme i es possi una mica blanca i esponjosa, afegir-hi l’ou. I seguir remenant.
d) Afegir la farina a poc a poc i si veiem que la massa es comença a esmicular, hi possem una miqueta de llet (2 o 3 cullerades). Seguim afegint la farina, i remanant fins que la massa quedi de la consistència d’una plastelina toba. Ja tenim la massa de les galetes fetes.

2) Estirar i refredar la massa
a) Ara només es tracta de donar-hi forma i tallar-la.
b) Dividim la massa 3 en porcions. Agafem una porcio i amb l’ajuda d’un corrió l’estirem a sobre d’un parer de forn, fins que quedi d’un gruix de 5 mm aprox
c) Fem el mateix amb totes les porcions i ho guardem a la nevera mentres s’escalfa el forn a 180º


3) Tallar la massa per a donar la forma a les galetes

a) Quan la massa de la nevera està dura (15-20min) es treu i es talla amb un tallapastes, amb un ganivet… per a donar-li la forma de les galetes.
b) Es forra una safata amb un paper de forn i es van possant a sobre les galetes que anem tallant .


4) Coure les galetes
a) Es couen a 170º durant uns 15-18 min. Fins que la galeta agafi el color daurat.
b) Es treuen del forn i es deixen refredar sobre una reixeta.

2 comentaris:

Rosa ha dit...


Estic segura que aquestes papellones de seguida deuen volar i els pastissos no quedaran ni ls molles...
alegren qualsevol taula.
Petons

Anna GS ha dit...

Tens un premi al meu blog! Passa a recollir-lo!

 
template by suckmylolly.com