dimarts, 11 de febrer de 2014

Recepta "After Eight". Xocolatines farcides de menta

Si hi ha un dolç que relacioni amb viatges és l’anglés After Eight, ja que quan era petita i algú marxava de viatge, podia tornar amb una caixeta d’aquestes xocolatines farcides de menta. I quan jo marxava, també en portava.
L’altre dia revisant receptes vaig trobar aquesta i com que tenia tots els ingredients a casa, no em vaig poder estar de provar-la. Tot un èxit.
He de dir que els ingredients, com podeu comprovar no són molt habituals, a no ser que prepareu a casa la pasta  Fondant per decorar pastissos, aleshores, segur que els teniu.
Ingredients
Per  a la crema de menta
  • ·         375 Sucre
  • ·         165 ml de llet
  • ·         100 gr de glucosa (aprox 65 ml)
  • ·         15 ml de glicerina
  • ·         Essència de menta (1-2  cullerades)
  • ·         Colorant verd


Per la cobertura:
  • ·         250 gr de xocolata fondant
  • ·         1 cullerada de mantega


Com es fa:
Posa tots els ingredients de la crema de menta excepte l’aroma i el colorant en un pot que pugui anar al foc i escalfa-ho a foc lent remenant fins que es dissolgui el sucre. Un cop dissolt el sucre no cal remenar més i l’has de deixar al foc fins que la mescla tingui la textura de bola tova. Jo faig servir un termòmetre fins a 118C.
Ho treus del foc i afegeixes la menta i el colorant. Com que cada essència té una concentració diferent, és millor afegir primer una cullerada i provar el gust, si t’ agrada més fort, posar-hi més o si us està be no cal. Jo vaig fer servir la Home  Chef i hi vaig posar 2 cullerades.
Posa la mescla en un bol i remena amb la batedora elèctrica per a que es refredi i hi entri aire. La mescla passarà de transparent a opaca.
Aleshores ho poses sobre el marbre que tingui una mica de sucre glas per a que no s’enganxi i ho amasses amb compte de no cremar-te, tindrà la consistència del fondant.

Ho estires amb el corró fins que tingui un gruix de 6mm. Ho talles amb un cortapastes rodó d’uns 3-4 cm.
Cobertura.
Desfàs la xocolata al microones o al bany Maria i hi afegeixes la mantega.
Un cop desfeta, hi submergeixes un a un les pastes de menta per a cobrir-ho amb la xocolata. Les treus i les poses sobre una reixeta que es refredi i caigui l’excés de xocolata.

Un cop freds ja es poden menjar.


1 comentaris:

Rosa Illa Gonzàlez ha dit...

Ohhh!! aquelles xocolatines tant bones... Gràcies Lourdes.

 
template by suckmylolly.com