diumenge, 22 de gener de 2012

Pastis sense sucre



Pastís sense sucre
Hola,

Aquest és un pastís totalment sense sucre.
No és difícil trobar xocolata sense sucre, mermelades o galetes sense sucre, però quan ens possem a buscar "sucre sense sucre" la cosa es complica una mica.
La majoria d'edulcorants que trobem al super són edulcorants de taula, o sigui que malgrat es poden fer servir en begudes calentes, no es poden fer servir per a cuinar, doncs no soporten el 170-180 º necessaris per a coure un pa de pessic.

L'altra dia vaig anar al Alcampo (no hi vaig gairebé mai, doncs a prop de casa no hi ha grans supers), però fent temps, m'hi vaig acostar, i vaig trobar un edulcorant que es pot fornejar. Evidenment el vaig comprar i l'he probat.

Aquest´ha estat el resultat, volia un pastís sense sucre, però amb un aspecte tant temptador que fos irressistible.

Em consta que de gust, també estava molt  bo i costava dir si tenia o no sucre.

Us posso la recepta:
Pa de  pessic sense sucre:
180 gr de margarina
18 gr d'edulcorant Canderel (en pes 10 vegades menys del sucre que faríem servir)
3 ous mitjans
180 gr de farina
1/2 sobre de llevat

Farcit i decoració
200 gr de mermelada de maduixa sense sucre
350 gr de xocolata negra sense sucre
200 gr de nata líquida per a montar



Preparem el pa de pessic:
Batre la margarina amb l'edulcorant.
Afegir-hi els ous un a un remanant bé.Afegir la farina, el llevat i la ratlladura de taronja de mica en mica i remanant amb compte  (És possible que sembli que els ous no s'integren bé a la massa però al afegir-hi la farina amb el llevat s'incorporaran sense cap problema)

Coure al forn pre-escalfat, a 170º durant 30-35 minuts.
Cal vigilar quan el pa de pessic estigui cuit, no ens podem fixar només en el color, doncs al no portar sucre , el pa de pessic queda més claret de lo normal.

Preparem el farcit.
Fondre 200 gr de xocolata al bany Maria o al microones i afegir-hi la nata calenta (sense qeu hagi arrivat a bullir). Remanar fins a obtenir una massa homogènia.

DEixar repossar i quan sigui fred, montar-ho amb la batedora elèctrica. (millor si es prepara el dia abans, i es monta al dia següent).

Tallar el pa de pessic per le meitat, farcir-lo amb la mermelada sense sucre entre les 2 meitats, i cubrir-lo de la xocolata i nata montada. Decorar amb les làmines de xocolata.

Preparem la decoració
Per a preparar la decoració de xocolata, dibuixar el contorn del pa de pessic, (es pot fer servir el mateix motlle on l'hem cuit), en un paper de forn.
Fondre 150 gr de xocolata sense sucre al bany Maria o al microones, tirar-la fossa sobre el paper de forn, i amb l'ajuda d'una espàtula donar-hi la forma del contorn que he dibuixat. Amb un escurants o amb un ganivet de punta, marcar la xocolata en triangles com a la foto, per a facilitar tallar-la quan es refredi.
DEixar refredar a temperatura ambient, i quan torni a ser sòlida, tallar-la amb comte per les línees marcades. Possar sobre el pastís de manera una mica inclinada.
Així ja tenim el pastís acabat.

Espero que us agradi. Aquest pastís és apte per a diabètics, però no molt recomenable per a persones qeu vulguin perdre pes.



2 comentaris:

Isabel ha dit...

Que forma más original de decorar una tarta, te quedó genial.

Un saludo.

Pastissos i més ha dit...

Hola Isabel,

La gran ventaja de esta decoración es que es fácil y da muy buen resultado. A ver si te animas un día!!

Besos.

 
template by suckmylolly.com